Dum, May 27, 2018
  • slide 2
  • slide 3
  • slide 4
  • slide 5
  • slide 6

Stiri

Comunicat de presă

Rezultate obtinute in cadrul Proiectului ICAR Incluziune prin micro-credit și Ajutor Reciproc – strategie sustenabilă a economiei sociale pentru ocupare și creare de întreprinderi sociale

            Implementarea proiectului de economie socială “ICAR Incluziune prin micro-credit și Ajutor Reciproc – strategie sustenabilă a economiei sociale pentru ocupare și creare de întreprinderi sociale” a ajuns la final. Proiectul  a fost implementat de către Uniunea Natională a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaților din România alături de 27 de parteneri la nivel național în perioada ianuarie-decembrie 2015 și a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Prin implementarea unui astfel de proiect partenerii și-au propus să contribuie la dezvoltarea economiei sociale, dar și la promovarea beneficiilor aduse de “al treilea sector” în procesul de incluziune socială și de creștere economică sustenabilă a comunităților. Pentru aceasta cei 27 de parteneri implicați au avut mai multe planuri de acțiune prin care și-au propus să îndeplinească următoarele obiective: 

 •          promovarea și dezvoltarea întreprinderilor sociale; 

 •          consolidarea capacitătilor, compententelor, cunoștințelor, stimei de sine persoanelor ce provin din grupuri vulnerabile;

 •          înființarea unui număr de 9 C.A.R.-Structuri de economie socială (SES) și dezvoltarea activitătii a 17 puncte de lucru ale unor C.A.R. partenere, bazate pe modele de succes la nivel European – uniunile de credit și organizațiile de micro-finanțare

 •           crearea a 36 de noi locuri de muncă din care 24 dedicate persoanelor provenite din grupurile vulnerabile din regiunile: București, Sud-Muntenia, Sud-Est, Vest, Centru, Sud-Vest Oltenia și Nord-Est.

Astfel, la nivelul regiunii de dezvoltare centru, prin intermediul proiectului a fost dezvoltată în comuna Bod, structura de economie sociala 11, prin intermediul căreia au fost create 2 de locuri de muncă, dintre care unul dedicat persoanelor defavorizate. Întreprinderea nou înființată are ca principal obiect de activitate “alte servicii de creditare”.

Pentru informații suplimentare cu privire la activitătile proiectului sau confirmarea participării la evenimentul din data de 12.01.2016, ne puteți contacta la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

*Proiectul este implementat de Uniunea Națională a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaților din România alături de 27 de parteneri la nivel național, după cum urmează: Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), Uniunea Județeană a Caselor de Ajutor Reciproc Argeș, Uniunea Teritorială Județeană a Caselor de Ajutor Reciproc Buzău, Uniunea Județeană a Caselor de Ajutor Reciproc Dâmbovița, Uniunea Teritorială a Caselor de Ajutor Reciproc Hunedoara, Uniunea Județeană a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaților Mureș, Uniunea Județeană a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaților Dolj, Uniunea Teritorială Județeană a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaților Brăila, Uniunea Județeană a Caselor de Ajutor Reciproc Vâlcea, Casă de Ajutor Reciproc Arpechim I.F.N., Casă de Ajutor Reciproc Silvapam I.F.N, Casă de Ajutor Reciproc Tractorul Brașov I.F.N., Casă de Ajutor Reciproc învățământ Brăila, Casă de Ajutor Reciproc Municipiul București, Casă de Ajutor Reciproc Solidaritatea Brăila, Casă de Ajutor Reciproc învățământ Târgoviște, Casă de Ajutor Reciproc Județean Târgoviște, Casă de Ajutor Reciproc Apcarom Buzău I.F.N., Casă de Ajutor Reciproc Unirea Deva I.F.N., Casă de Ajutor Reciproc Zarand I.F.N., Casă de Ajutor Reciproc Hațeg I.F.N., Casă de Ajutor Reciproc Decebal I.F.N. Deva, Casa de Ajutor Reciproc Sanitar Ramnicu Valcea I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc IFN C.F.R. Ramnicu Valcea, Casa de Ajutor Reciproc I.F.N Municipal Ramnicu Valcea, Asociatia Casa de Ajutor Reciproc Invatamant Falticeni I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Solidaritatea IFN Buhusi.